Ivan čaj Koporsky

Ivan čaj

Užitečné vlastnosti dané přírodou v této úžasné rostlině jen potěší!

Ivan čaj obsahuje téměř celou periodickou tabulku: mangan, železo, nikl, měď, bor, molybden, titan, draslík, sodík, vápník, lithium a mnoho dalšího. Kromě toho: taniny, pektin a bioflavonoidy.

Vitamínové spektrum vrbového čaje zahrnuje vitaminy B a obsahuje rekordní množství vitamínu C. Obsah kyseliny askorbové dosahuje 400 mg na 100 g čaje, což je několikrát více než v citrusovém a černém rybízu.

Ivan čaj má příznivý vliv na metabolismus, neobsahuje kyselinu purickou a močovou a na rozdíl od tradičního černého a zeleného čaje neobsahuje kofein

Použití

Od dávných dob v Rusku čaj Ivan zbavuje bolesti hlavy. Šálek čaje vrbovky úzkolisté může zbavit migrény, zmírnit podrážděnost a napětí, uklidnit nervozitu a normalizovat spánek. Pokud pijete Ivan čaj ráno, máte celý den dostatek energie. Ivan-čaj také pomáhá zbavit se stresu, často se předepisuje k odstranění posttraumatických a duševních poruch.

Ivan čaj má příznivý vliv na trávicí systém. Schopnost obnovit žaludeční sliznici umožňuje jeho použití při léčbě téměř všech onemocnění gastrointestinálního traktu: peptický vřed, gastritida, kolitida, plynatost, enterokolitida atd. Ivan čaj je také vynikající prevencí onemocnění parodontu a zubního kazu.

Ivan čaj obsahuje téměř celou periodickou tabulku prvků.

Ivan čaj je také silným antioxidantem, který chrání tělo před volnými radikály, odstraňuje toxiny, sloučeniny těžkých kovů a radionuklidy z těla. Kvůli schopnosti očistit a uzdravit tělo je Ivan čaj často používán na otravu alkoholem.

Ivan čaj Koporye, pojmenovaný podle místa, kde si poprvé ruští dobyvatelé všimli krásného keře, je známý svými protizánětlivými vlastnostmi a široce se používá při léčbě nemocí dýchacích cest, genitourinárního systému a pro kloktání při bolestech v krku.
Čaj výrazně posiluje a zvyšuje imunitu, zvyšuje odolnost těla vůči infekcím, je schopen zmírnit teplotu, horečku a zimnici.

Jak připravit Ivan čaj?

Ivan čaj lze připravovat mnoha způsoby, je možné jej vařit samostatně, nebo ho lze kombinovat s jinými bylinkami, bobulemi, ovocem, například lístky černého rybízu, mátou, šípky, citronovou šťávou, se zlatým kořenem, ženšenem atd.

Správné vaření čaje zajistí zachování všech přírodních prvků a prospěšných vlastností:

  • opláchněte konvici vroucí vodou, vložte do ní 2-3 lžičky čaje
  • nalijte vroucí vodu do konvice, ponechejte 5 minut vyluhovat
  • můžete nalívat do šálků a vychutnat si sílu a chuť čaje
  • na zbylé lístky nalejte další vroucí vodu a nechte znovu 5 minut vyluhovat

Tímto způsobem je možné do vařeného Ivan čaje přidat až pětkrát vařící vodu, zatímco nápoj si udrží všechny jeho užitečné vlastnosti a při každém šálku vám umožní vychutnat si jeho příjemnou chuť a vůni!

Ivan čaj zahrnuje vitamíny B a obsahuje rekordní množství  vitamínu C.
Ivan čaj neobsahuje kyselinu purinovou a močovou.